Ministerul Educației a transmis o circulară către inspectoratele școlare județene, cu privire la situația salariilor din educație pe luna mai. Conform prevederilor legale, angajații care fac grevă nu primesc salariul aferent zilelor de protest.

„Vă rugăm să vă asigurați că drepturile salariale aferente lunii mai 2023 sunt corect calculate și în concordanță cu documentele din care rezultă atât prezența la unitatea de învățământ, cât și desfășurarea activităților prevăzute în fișa postului, conform legii. Astfel, statele de plată a salariilor se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat,” se arată în documentul transmis de Ministerul Educației către ISJ-uri.

În același document se precizează că Inspectoratele școlare, la validarea statelor de plată a salariilor, vor verifica respectarea întocmirii corecte a acestora de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe baza timpului efectiv lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

”Vă rugăm să vă asigurați că, la termenul legal stabilit, respectiv 14.06.2023, se va efectua plata drepturilor salariale aferente lunii mai 2023, conform prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în documentul transmis de Ministerul Educației.

Articolul precedentAccident mortal pe DJ 240, în interiorul localității Negrilești, din județul Galați
Articolul următorIga Swiatek este campioană la Roland Garros – Finală electrizantă împotriva Karolinei Muchova