Militarii gălățeni veniți din Afganistan, primiți mâine cu ceremonial pe faleză. Circulația va fi oprită timp de opt ore pentru buna desfășurare a evenimentului. 

Cei peste 400 de militari care în perioada februarie-august s-au aflat în misiune de menţinere a păcii în Afganistan vor fi repatriaţi oficial, mâine, 6 septembrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe Faleza Superioară. În cea de-a patra misiune a soldaţilor Batalionului 300 Infanterie Mecanizată şase militari au fost răniţi în atacuri ale talibanilor.

Militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată  „Sfântul Andrei” au revenit deja din teatrul de operaţii din Afganistan, dar primirea de mâine este una oficială.

Ceremonia de repatriere va debuta la orele 11,00, la Elice. Alături de militari se vor afla familiile acestora, reprezentanţi ai eșaloanelor superioare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale și ai autorităţilor publice locale şi instituţiilor naționale de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Printre oficialii care le vor da onorul militarilor gălăţeni se va afla şi şeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrşu. De data acesta, alături de infanteriştii gălățeni, 60 de infanterişti marini ai Regimentului 307 Infanterie Marină de la Babadag au mers și ei în Afganistan.

S-au întors toţi, chiar dacă unii au fost răniți  

Cei peste 400 de militari, care s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada februarie – august 2019, au executat misiuni specifice pentru securizarea aeroportului Kandahar şi a personalului RS dislocat în această bază militară, contribuind la menţinerea unui climat de securitate stabil în zonă. Misiunea nu a fost lipsită de incidente, care, din fericire, de această dată, nu s-au mai soldat cu decese. Pe 13 aprilie şi respectiv pe 6 mai, două atacuri ale insurgenţilor au făcut patru şi respectiv două victime din rândul membrilor batalionului.

Circulație închisă pe segmente ale Bulevardului Marii Uniri

Mâine, 6 septembrie 2019, în intervalul orar 06,00 – 14,00, circulaţia va fi închisă pe Bulevardul Marii Uniri, pe tronsonul cuprins între strada Alexandru Cernat şi strada Navelor şi pe segmentul cuprins între strada Prelungirea Traian şi strada Roşiori. Primăria municipiului Galaţi a anunțat că măsura este necesară pentru buna desfăşurare a ceremoniei militare şi religioase dedicată revenirii acasă a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată ”Sf. Andrei” din Afganistan.

foto: Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei”

Articolul precedentA dormit la volan și și-a avariat mașina, rănind ușor o copilă
Articolul următorDamen Galaţi a lansat o a doua corvetă pentru marina pakistaneză