Directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a transmis duminică un mesaj după accidentul feroviar din gara Galați, produs sâmbătă seara.

„În legătură cu accidentul grav ce s-a petrecut în data de 25.03.2023, în stația Galați, la formarea trenului R 7576, care s-a soldat cu decesul unei colege și rănirea altor trei persoane, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, face următoarele precizări: <Îmi voi asuma acțiunea sau inacțiunea oricărui angajat al CFR Călători, constatată de către organele de cercetare și care ar fi putut duce la evitarea acestei drame ce a cauzat decesul colegei noastre. Nu îmi pot asuma însă subfinanțarea cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani! Profund îndurerat, transmit și pe această cale condoleanțe familiei îndoliate și întregul sprijin necesar în aceste momente de grea cumpănă!>”, se arată într-un comunicat dat publictății de operatorul feroviar de stat.

Polițiștii au întocmit dosar penal după accidentul feroviar din gara Galați de sâmbătă seara, pentru infracțiunile de ”distrugere sau semnalizare falsă”, ”ucidere din culpă” și ”vătămare corporală din culpă”.

Sâmbătă, la ora 19,19, locomotiva EA 128 a trenului Regio 7576, care urma să plece în direcția Mărășești din gara Galați, la cuplare a tamponat violent vagonul 261609098. Impactul puternic a împins vagonul pe o lungime de 80 de metri. În vagon se afla şeful de tren, Gina Basoc, o femeie de 53 de ani, care, din păcate a decedat după ce a suferit în repetate rânduri stop cardio-respirator. De asemenea, în vagon se mai aflau conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum și un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, județul Galați, ambii răniți și transportați la Spitalul Județean.

Din cercetări a reieşit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziția 75 km/oră, iar din declarația mecanicului reiese că locomotiva s-a accelerat brusc, iar cãnd mecanicul a încercat să acționeze sistemul de frânare, acesta nu a mai frânat. Anterior, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, susținuse că în momentul impactului locomotiva avea aproximativ 30 km/oră.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCSM Arcada Galați învinsă surprinzător de SCM Zalău în al doilea meci din sferturile de finală ale play-off-ului Diviziei A1 la volei masculin
Articolul următor„Basarabia, sfântă icoană în inimi de români purtată”, activitate cultural istorică desfășurată la Galați cu prilejul împlinirii a 105 ani de la semnarea Actului Unirii Basarabiei cu Regatul României