Marcaje suplimentare la trecerile periculoase de pe Oțelarilor

Marcaje suplimentare la o trecere periculoasă de pe Oțelarilor. Membrii grupului de iniţiativă civică Prieteni pentru Galaţi au scris mesaje de atenționare pe zebră. 

Pentru că marcajul pietonal nu oferă protecţie absolută, este necesar ca oamenii să fie precauţi. Pentru a-i îndemna la prevenție, membrii grupului de iniţiativă civică Prieteni pentru Galaţi au supramarcat câteva zebre din oraş.

Au ales una dintre cele mai periculoase artere din municipiu, strada Oţelarilor. Acolo, de noaptea trecută, marcajele au inscripţii educative: „Uită-te în stânga!”, „Ia-ţi copilul de mână!” sau „Lasă telefonul!”.

„Ne-am gândit că dacă trecerile pentru pietoni ar vorbi cu noi, ne-am împrieteni mai mult cu ele şi le-am folosi mai des şi mai corect. Aşa că am transformat majoritatea trecerilor de pietoni de pe bulevardul Oţelarilor în treceri care comunică cu pietonii în stilul unui părinte grijuliu”, au comunicat reprezentanţii grupului de iniţiativă.

20 de accidente pe zebră de la începutul anului 

Zeci de accidente rutiere produse pe marcajele pentru pietoni, atât din vina acestora, cât şi a şoferilor, s-au înregistrat de la începutul anului doar în muncipiul Galaţi.

Vorbitul la telefon, neasigurarea corespunzătoare, săritul dintre maşini parcate direct pe zebră sau pur si simplu ignorarea maşinior odată ce au păşit pe trecere sunt principalele cauze ale accidentării pietonilor.

20 de accidente rutiere pe marcajele pietonale s-au produs doar în orașul Galaţi, de la începutul acestui an. Opt dintre acestea au fost apreciate drept grave de poliţişti, fiind soldate cu dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Pietonii cred că pot traversa și pe roșu!

Nu doar șoferii au fost responsabili de producerea lor, ci și pietonii. Aceștia au crezut, uneori, că pot traversa pe culoarea roșie a semaforului, dacă sunt pe zebră.

„Principalele cauze ale accidentelor pe trecerile de pietoni au fost traversarea neregulamentară, viteza neadaptată şi neacordarea de prioritate”, a subliniat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Iniţiativa civică a inscripţionării marcajelor s-a bucurat și de sprijinul Poliţiei Rutiere şi a Comisiei pentru siguranţa Circulaţiei din cadrul Primăriei Galaţi.

Foto: Fb Prieteni pentru Galați

Articolul precedentCampionatul Mondial de cultură generală, a şasea oară la Galaţi
Articolul următorHoață prinsă la ușa apartamentului de unde mai furase