În urma demersului inițiat de Asociația Obștească „Luceafărul Răutului” din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova conform prevederilor statutatre privind crearea și dezvoltarea parteneriatelor între instituții școlare din Republica Moldova și România, în luna martie 2023 s-a încheiat acordul de colaborare și înfrățire între Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent” din municipiul Chișinău, Republica Moldova și Liceul Teoretic „Marin Coman” din municipiul Galați, România.       

Parteneriatul educaţional este unul dintre cuvintele cheie ale pedagogiei contemporane. Este un concept şi o atitudine în câmpul educaţiei. Ca atitudine, parteneriatul presupune acceptarea diferenţelor şi tolerarea opţiunilor diferite, egalizarea şanselor de participare la o acţiune educativă comună, interacţiuni acceptate de toţi partenerii și comunicare eficientă între participanţi.

Parteneriatul educaţional tinde să devină un concept central pentru abordarea de tip curricular flexibilă şi deschisă a problemelor educative. În abordarea curriculară a educaţiei se identifică nevoia cunoaşterii, respectării şi valorizării diversităţii. Este vorba de o diversitate care presupune unicitatea fiecărei fiinţe umane şi multiculturalitatea.   

”Scopul parteneriatului contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale ale elevilor, profesorilor și ale întregii comunități, prin includerea unor activităţi educative extracurriculare, prin schimbul de bune practice, prin stabilirea unor relaţii de fraternitate între cele două comunități și prin asigurarea dezvoltării durabile a sistemului educaţional în vederea formării unei personalităţi integre, active, sociale şi creative” spune Liliana Leontiev, Președinta Asociației Obștești „Luceafărul Răutului” din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentTrei dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe
Articolul următorO femeie și-a omoarât soţul în direct pe Facebook