Liceul Auto va fi reabilitat cu o investiţie de 1,7 milioane de euro

Liceul Auto din Galaţi – Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, conform denumirii oficiale – va fi reabilitat cu o investiţie estimată la circa 1,7 milioane de euro.

Consiliul Local a aprobat recent indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea corpului de şcoală în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic „Traian Vuia”. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7.990.657 de lei. Liceul Auto are în componenţă nouă clădiri (şcoală, cămin internat, sală de sport, cantină, etc.), dar această investiţie vizează doar corpul de şcoală principal.

Lucrările prevăzute în proiect cuprind, printre altele, consolidarea stâlpilor centrali şi de faţadă, consolidarea grinzilor cu defecte majore, consolidarea fundaţiilor, izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, înlocuirea corpurilor de încălzire. De asemenea, sunt avute în vedere înlocuirea parţială a instalaţiei electrice, înlocuirea completă a reţelelor interioare de apă, montarea de parchet din stejar şi lambriuri în sălile de clasă, amenajarea grupurilor sanitare.

Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, iar sursele de finanţare ar putea veni de la bugetul local, bugetul de stat sau fonduri europene.

Articolul precedentGălăţean găsit carbonizat în locuinţa cuprinsă de flăcări
Articolul următorCSU Belor Galaţi, a şasea înfrângere la zero, în prima ligă feminină de volei