Politia rutiera

În weekendul trecut, polițiștii gălățeni au depistat, în trafic, trei conducători auto aflați la volan sub influența alcoolului, un altul fără permis şi încă doi şi băuţi, şi fără permis.

Pe 14 decembrie, în jurul orei 22,10, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pe strada Nicolae Deleanu din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 47 ani. Acesta a fost testat alcoolscop, prezentând o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea conducător auto băut, un bărbat de 30 ani, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Galați pe strada Gheorghe Doja, aparatul etilotest indicând, pentru acesta, valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași seară, în jurul orei 22,40, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor au oprit în trafic, pe D.J. 242, în localitatea Umbrărești, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 24 ani, din comuna Măstăcani. Acesta a fost testat alcoolscop, rezultând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În toate cele trei cazuri polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar în cel din urmă și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Surprins în trafic fără permis de conducere 

Pe 14 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Crizantemelor, din localitate, un autoturism condus de un tânăr de 25 ani, care a prezentat pentru control o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere.

Efectuând verificări, polițiștii au constatat că aceasta are valabilitatea expirată din data de 10.11.2018, motiv pentru care au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Şi sub influenţa alcoolului, şi fără permise

Pe 15 decembrie a.c., doi conducători auto, aflați sub influența alcoolului și care nu dețineau permis de conducere, au fost depistați în trafic de polițiștii gălățeni.

Primul dintre aceștia, un bărbat de 29 ani, din comuna Corod, a fost depistat, în jurul orei 15,50,  pe strada Eroilor din aceeași localitate, polițiștii constatând că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. La testarea alcoolscop, acesta a prezentat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 21,00, polițiștii Postului de Poliție Vlădești au oprit un autoturism care circula pe un drum din localitatea Brănești. Bărbatul de 36 ani aflat la volan nu deţinea permis de conducere. Mai mult, testarea alcoolscop a acestuia a relevat o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, el fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și ulterior, reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În ambele cazuri, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului.

Articolul precedentUn nou accident, soldat cu trei răniţi, într-o intersecţie-problemă a Galaţiului
Articolul următorO femeie, lovită de maşină pe când traversa, regulamentar, pe trecerea de pietoni