La Galaţi începe dezinsecţia în parcuri şi zonele verzi

La Galaţi începe dezinsecţia la sol în parcuri şi zonele verzi, operaţiunile urmând să se desfăşoare în perioada 18-26 martie.

Primele zone vizate sunt malurile Dunării şi parcurile importante ale oraşului: Faleza Inferioară, Faleza Superioară, Grădina Publică, Parcul Rizer, Parcul Cloșca, Parcul CFR, Parcul Libertății, Parcul Viva şi Orășelul Copiilor. De asemenea, vor fi supuse dezinsecţiei: Parcul de la Turnul TV, Parcul Selgros, Parcul 13 iunie, Parcul Gh. Asachi, Parcul de la blocul J5, Parcul ANL din Micro 13, Parc ANL de la Gară, Parcul Parfumul Teilor, Parcul Elice şi Parcul Spicu.

Alte zone verzi cuprinse în operaţiuni sunt: Parcul din Compelxul Studențesc, Parcul aferent blocurilor R1-R4, Parcul VIP, Parcul din Complexul Francezi, Parcul Bârlădeanu, Parcul Unicom, Parcul din Micro 39 şi Parcul de la Patinoar. Conform unui comunicat al Primăriei municipiului Galați, acţiunea se va efectua prin intermediul Serviciului Public Ecosal.

În timpul dezinsecţiei va fi folostă substanța „Solfac”, care este biodegradabilă și are efect asupra țânțarilor și căpușelor. Insecticidul nu este inflamabil, nu are efecte neplăcute asupra mediului înconjurător și nu lasă urme vizibile după aplicare. Substanța este potrivită pentru aplicarea atât la interior, cât și la exterior.

Acţiunile de dezinsecţie la sol din municipiul Galaţi se vor efectua în funcție de condițiile meteorologice din intervalul menționat.

Articolul precedentGălăţean urmărit internaţional, prins când încerca să iasă din ţară
Articolul următorA luat maşina fratelui şi s-au ales amândoi cu dosar penal