44 de absovenți de liceu din mediul rural, care au fost admiși anul acesta pe locuri bugetate, și-au ridicat astăzi Kit-ul Studentului, care conține un laptop, un rucsac și rechizite necesare studiului. Kit-urile au fost înmânate studenților de Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu și de conf. univ. dr. ing. Ciprian Vlad, Prorector cu strategii universitare și parteneriatul cu studenții, care este și directorul proiectului din care s-au achiziționat bunurile.

„Ne dorim, prin această acțiune să creștem echitatea socială și să le asigurăm studenților noștri un grad sporit de acces la învățământul superior”, a declarat Rectorul Universității, care le-a urat totodată bun-venit studenților în universitatea noastră.

„Vrem ca tinerii noștri studenți, și nu numai, proveniți din mediul rural să se adapteze condițiilor studiilor universitare pe timp de pandemie”, a spus la rândul său conf. univ. dr. ing. Ciprian Vlad.

Laptop-urile au fost achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare FDI (fondul de dezvoltare instituțională) cu acronimul Ai SUCCES („Acces și integrare pentru succes – îmbunătățirea accesului și integrării în învățământul universitar și sprijinirea tranziției către piața muncii a studenților din ciclul de licență”).

Sursa: Realitatea de Galati