În perioada 24-28.10.2022 s-a desfăşurat Campania Naţională pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 156/2000 cu privire la condiţiile de funcţionare și procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate precum și a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă de către agenţii de muncă temporară şi de către utilizatorii salariaţilor temporari.

La nivelul judeţului Galaţi inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați – serviciul control relaţii de muncă au efectuat 19 controale din care: 12 controale la persoane juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate; 6 controale la agenții de muncă temporară și un control la un utilizator al salariaților temporari.

În urma controalelor efectuate a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 10.000 lei un agent de muncă temporară care presta activitate având autorizația de funcționare (conform HG nr.1256/2011) expirată.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBiblioteca Județeană „V.A. Urechia” – 132 de ani de la inaugurare
Articolul următorS-au înmulțit nepermis de mult numărul celor depistați la volan fără permis și cu alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat