Poliția Română și CFR Calatori, împreună cu Mercury 360, derulează campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”.

Campania se desfășoară la nivel național în perioada iulie 2020 – 31 ianuarie 2021, iar pe parcursul acesteia un vagon de călători  personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj) va fi atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.

Cum în săptămâna 07 – 13 septembrie a.c. vagonul personalizat sosește la Galați, polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și cei ai Secției Regionale de Poliție Transporturi, alături de voluntari ai organizației ”Tinerii și Viitorul” au desfășurat miercuri și joi activități de informare în Gara CFR Galați.

 

Au fost postate afișele campaniei în locuri cu vizibilitate, iar călătorilor le-au fost oferite fly-ere conținând recomandări antivictimale. Polițiștii au discutat cu adolescenții și tinerii pentru ca aceștia să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectă regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.

 

Pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la public, a fost realizat un material video care prezintă, într-un mod simbolic, efectele electrocutării asupra a 3 emoticoane. Astfel, în cadrul evenimentelor publice, adolescenții și tinerii au fost îndrumați să scaneze codul QR de pe materialele de informare și să distribuie prietenilor clipul care prezintă metaforic riscurile la care se expun atunci când aleg să își facă un selfie pe tren.

Odată cu începerea anului școlar, activitățile campaniei vor continua prin informarea tinerilor din mediul rural care învață la unitățile școlare din municipiile Galați și Tecuci.

Clipul campaniei:  https://youtu.be/arvB7yU-XEM

https://www.youtube.com/watch?v=yfDvzYiWSOI&feature=youtu.be

Imagine

Articolul precedent100% TU DECIZI! Emanuel Soare, din prodecan, în prefect
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 65. Videochatistă, muncă în folosul comunității la biserică