Șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban a vorbit la Realitatea PLUS despre măsurile economice adoptate cu prilejul rectificării bugetare de ieri, dar și despre prelungirea stării de urgență în România.

Ionel Dancă: „Principala noastră preocupare este aceea de a evita răspândirea coronavirusului. Chiar dacă este o perioadă în care suportabilitatea restricțiilor este mai redusă, din cauza Paștelui, obiectivul trebuie rămână același: respectarea prevederilor din Ordonanțele Militare și a condițiilor de izolare. Aceste reglementări sunt respectate și în protocolul pentru oficierea slujbelor din noaptea de Înviere.

Șomajul tehnic este bugetat pentru o perioadă de două luni de zile, pe întreaga perioadă a stării de urgență. Șomaj tehnic înseamnă 4 miliarde de lei pentru cei cu contracte de muncă, 2 miliarde pentru PFA. Am inclus și banii pentru concedii medicale, un miliard de lei. Vorbim și de alte facilități, precum rambursarea TVA. Măsurile acestea le sprijinim prin rectificarea bugetară de ieri. Nu s-au operat modificări la punctul de pensie. Punctul de pensie ar urma să crească cu 40% de la 1 septembrie. ”

 
Articolul precedentMarcel Vela a prezentat ordonanța militară numărul 9
Articolul următorPiețele agroalimentare au program special de Paște