Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat un contract de finanţare, în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pentru reabilitarea şi modernizarea a aproximativ 100 de km de drumuri judeţene.

„Am semnat astăzi, la Bucureşti, un contract de finanţare extrem de important pentru modernizarea infrastructurii rutiere judeţene. Astfel, continuăm exemplul de administraţie performantă şi vom demara lucrări ample pe aproape 100 de kilometri de drum judeţean. Vom interveni pe mai multe drumuri judeţene, cum ar fi cel dintre Munteni – Ţigăneşti – Ungureni – Slobozia Blăneasa – Negrileşti – Ghidigeni (DJ240), dintre Matca şi Corod (DJ251A) sau cel de pe ruta Băneasa – Suceveni – Rogojeni (DJ242D). Vor fi lucrări ample, de la lărgirea părţii carosabile sau chiar realizarea de la zero a infrastructurii drumului, acolo unde se impune acest lucru, la reabilitarea podurilor şi podeţelor de pe traseul drumului, realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale şi amenajarea de staţii de autobuz. Avem deja licitaţiile finalizate şi constructorii desemnaţi, astfel că în această primăvară va fi emis şi ordinul de lucrări”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Acesta a precizat că vor fi realizate lucrări de modernizare şi pe următoarele drumuri judeţene: DJ253 Umbrăreşti – Cudalbi – Băleni – Viile (se va interveni pe patru tronsoane de pe această rută); DJ242H Jorăşti – Zărneşti – Rădeşti; DJ255A Pădurea Gârboavele – Odaia Manolache; DJ240A Cârlomăneşti – Gârbovăţ; DJ252G Ţepu – Tecucelu Sec.

Valoarea totală a investiţiilor este de 284.624.548,45 lei cu TVA, din care 140.000.000 lei (inclusiv TVA) este aprobată şi inclusă în lista obiectivelor de investiţii aferente Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”, iar diferenţa va fi asigurată din alte surse (fonduri europene, guvernamentale sau proprii), potrivit Consiliului Judeţean Galaţi.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentProcese simulate în sala de judecată, în cadrul Proiectul „Fii avocat în școala ta!”, inițiat de Baroul Galați
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET