Sâmbătă, la ora 17:15, panica s-a iscat printre călătorii unui autobuz din Galați. Unul dintre pasageri amenința cu un cuțit doi bărbați care îl însoțeau. Șoferul a văzut un echipaj de jandarmerie la Stadionul Oțelul, care asigurau ordinea la meciul de fotbal dintre Oțelul și Viitorul Ianca și a oprit autobuzul.

Jandarmii au văzut călătorii panicați și au urcat în autobuz să îi extragă pe cei trei scandalagii. În momentul în care a observat jandarmii, una dintre persoane, un bărbat în vârstă de 23 ani, a aruncat un cuțit printre băncile din spate ale autobuzului și a încercat să le distragă atenția.

Cei trei bărbați, cu vârstele de 20 ani, 23 ani și 33 ani, au fost coborâți din autobuz. Aceștia au declarat că între ei s-a iscat un conflict spontan pe fondul unor neînțelegeri și reproșuri mai vechi, iar unul dintre ei a încercat să își impună punctul de vedere față de ceilalți doi amenințându-i cu un cuțit cu lungimea de 21 cm, pe care îl purta pe sub tricou.

Jandarmii i-au condus pe cei trei la sediul poliție unde doi dintre ei au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum total de 2.000 lei pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență, iar celui de-al treilea i-au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de port fără drept în mijloace de transport în comun a cuțitului.

Cercetările sunt continuate de către IPJ Galați. 

Sursa: Realitatea de Galati