Oțelul Galați a pierdut primul meci pe teren propriu din acest campionat, fiind învinsă cu 1-2 (1-1) de Politehnica Iași, în prima etapă din play-off-ul Ligii a 2-a. Gălățenii au evoluat în 10 oameni din minutul 26, când căpitanul Costin Ghiocel a fost eliminat pentru o intervenție de K1 la Itu.

Otelul a avut o primă situație de a marcaîn minutul 7, când Cisotii a scăpat singur în dreapta și a pătruns în careu, dar a preferat o pasă înspre stânga pentru pătrunderea lui Ursu, care l-a depășit pe Martac și a reluat din 5 metri, dintr-o poziție destul de grea, din cădere, însă trimite direct în portarul Jankov, care a respins în corner.

În minutul 11 Oțelul a deschis scorul. Gorovei a executat o lovitură liberă din lateral stâmga și a centrat la prima bară, iar Juri Cisotti a deviat cu piciorul drept pe lângă Jankov și a înscris, 1-0.

Iașiul a repus mingea de la centru și s-a pasat în spate pentru căpitanul Plămadă care a trimis o pasă lungă, în stânga, pentru Hlistei, care a pătruns în careu până aproape de linia de fund și a întors în centrul careului pentru Cătălin Itu, care a înscris cu un șut puternic din circa 11 metri, peste portarul Rareș Pop, aflat în genunchi. 

În minutul 25 la o minge trimisă lung, din defensivă, în flancul drept de atac al Iașiului, Ghiocel a intervenit cu piciorul ridicat, direct pe tâmpla lui Itu. Căpitanul gălățenilor este eliminat direct, după ce inițial îi fusese acordat doar cartonașul galben, iar Itu a fost scos cu targa de pe teren și transportat la spital. 

În minutul 50, după un corner de pe partea stângă, mingea a fost centrată la bara a doua, Cruceru retrimite cu capul în centrul careului, de unde Yabre reia cu piciorul, pe centru porții, și portarul oaspeților a reținut. 

În minutul 68, abia intrat pe teren, Antonio Dumitru primește o pasă lungă de peste 40 de metri, scapă singur în careu și trimite un lob din circa 12 metri, lateral dreapta, peste portarul Pop, lângă bara din stânga, 1-2.

În minutul 87 Oțelul a avut o acțiune pe stânga, Finica a respins cu capul din centrul careului, mingea a ajuns la Zivulic, care a tras de la 25 de metri, însă peste poartă. În minutul 90+3 Adăscăliței a executat direct în zid o lovitură liberă de la 25 de metri, ușor lateral stânga, și meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Politehnica Iași. 

SC Oțelul: R. Pop – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), Nedelea – Cisotti, I. Neagu (Zivulic 69′), Gorovei (D. Panait 46′) – Mitoi (Laur. Maxim 69′), Cîrjan (Cruceru 46′), Oct. Ursu (Mih. Adăscăliței 30′)

Oțelul Galați rămâne pe locul 3 cu 36 de puncte, iar în etapa a II-a din play-off va juca tot pe teren propriu, cu Steaua București. 

 

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentSâmbătă, 18 martie, la Brăila și Galați s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Religie
Articolul următorVictorie la 15 goluri pentru Dunărea Brăila în fața handbalistelor de la CSM Galați