Înfrângere la debut pentru noua echipă de baschet CSM Phoenix CSU

Gălăţenii au fost învinşi, pe teren propriu, de CSM Târgu Mureș, cu scorul de 76-61 (21-10, 19-22, 26-15, 10-14)

Înfrângere la debutul în competiţii pentru noua echipă de baschet masculin CSM Phoenix CSU, care a pierdut, miercuri, prima manşă a disputei din turul inaugural al „Cupa României”.

Gălăţenii au fost învinşi, pe teren propriu, de CSM Târgu Mureș, cu scorul de 76-61 (21-10, 19-22, 26-15, 10-14), după o partidă în care au aliniat o echipă total schimbată faţă de cea care s-a clasat în sezonul trecut pe locul 8 în Liga Naţională.

Mureșenii și-au valorificat experiența net superioară şi s-au impus destul de clar, chiar dacă gazdele au câştigat două din cele patru reprize. În condiţiile în care oricum nu are prea mulţi jucători trecuţi de vârsta junioratului, gruparea gălăţeană şi-a pierdut, la jumătatea meciului, şi căpitanul, Vlad Corpodean, accidentat la un ochi.

Cel mai bun jucător al meciului din Sala Sporturilor „Dunărea” a fost muntenegreanul Marko Perovici, autor a 24 de puncte, care a evoluat în toate cele 40 de minute ale partidei. Un alt remarcat al jocului a fost David Stan, care a reușit 17 puncte şi 10 recuperări. Pentru CSM Phoenix CSU au mai marcat: Mihai Grecu 8, Vlad Corpodean 6, Phillip Miller 4, Radu Voinescu 2. Au mai jucat: Andrei Giangu, Alexandru Patko și Cezar Bănescu. Dintre americanii nou-veniţi, Aaron Moss a rămas pe bancă, din cauza unei accidentari, în timp ce la Xavier Taylor s-a renunţat, după ce nu a trecut vizita medicală.

Meciul retur se va juca sâmbătă, 29 septembrie, la Târgu Mureș. Tot pe malul Mureşului va debuta CSM Phoenix CSU în Liga Naţională, Grupa valorică C, sâmbătă, 6 octombrie.

Articolul precedentO reţea de proxeneţi tip „lover boy”, dezmembrată
Articolul următorEchipa de fotbal feminin FC Universitatea Galaţi a pierdut în Timiş