Infracțiuni la regimul circulației rutiere, depistate de polițiștii gălăţeni

Două infracțiuni la regimul circulației rutiere au fost depistate de polițiștii de frontieră gălăţeni, în timpul unor controale pe străzile muncipiului de reşedinţă.

În primul caz, a fost oprit pentru control, pe o stradă din apropierea Combinatului Siderurgic, un autoturism Volkswagen Polo, cu plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu românesc. Maşina era condusă de un gălățean în vârstă de 28 de ani, care nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că tânărul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule. Totodată, oamenii legii au constatat că autorizația de circulație provizorie pentru autoturismul în cauză era expirată din octombrie 2018.

A doua infracţiune a fost depistată pe o stradă din municipiul Galați, în cazul unui autoturism Fiat Punto, înmatriculat în Italia, condus de un gălățean de 43 de ani. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării tip Carte Verde prezentată la control, poliţiştii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul este fals.

În primul caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. În cel de-al doilea caz, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Articolul precedentIncendiul de proporţii din Zona liberă Galaţi s-a soldat cu amenzi
Articolul următorHandbalistele de la CSM Galaţi, învinse clar de lider