Modernizarea Parcului „Eminescu”, din centrul oraşului, este gata să înceapă, municipalitatea gălăţeană anunţând că a finalizat procedurile legale de atribuire a contractului. Lucrările vor fi realizate de firma Rovis Lider SRL, care a preluat deja parcul, în vederea organizării de şantier.

Potrvit unei informări a Primăriei Galaţi, termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, iar valoarea contractului este de 4.108.684 lei, cu TVA, adică aproximativ 900.000 euro, banii fiind alocaţi de la bugetul local.

Printre lucrările ce vor fi executate în parc se numără: refacerea aleilor pietonale cu dale din granit şi piatră cubică, înfiinţarea de spaţii verzi, reabilitarea gradenelor, amplasarea de mobilier urban nou, reabilitarea fântânii arteziene, înlocuirea sistemului de iluminat, reabilitarea sistemului de canalizare şi apă, realizarea unui sistem de irigaţii, construcţia unei fântâni arteziene la intrarea dinspre strada Domnească, reconstrucţia podului rustic şi construcţia unui grup sanitar cu aspect vintage.

Un element notabil este readucerea chioşcului din Parcul CFR. În acelaşi timp, clădirea cunoscută sub denumirea de „Casa Albă”, în care a funcţionat, cândva, un night club, nu va fi demolată, ci va fi acoperită de o perdea de şase metri înălţime, conţinând imagini din Galaţi. Din păcate, modernizarea nu vizează şi restaurarea statuii poetului Mihai Eminescu, aflată într-o stare avansată de degradare.

Parcul „Eminescu” a fost amenajat în perioada 1880-1881, pe locul unui fost depozit de gunoi. Parcul face parte din patrimoniul istoric al oraşului, alături de prima statuie din România a lui Eminescu, dezvelită în 1911.

Articolul precedentTomberoane cu senzori de umplere şi alarmă antifurt
Articolul următorDouă contabile din Galaţi au devalizat şcolile în care lucrau