Încep lucrările la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie. Valoarea contractului de execuţie a lucrărilor este de 4.980.366 de lei.

Consiliul Judeţean Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi. Este un proiect cu fonduri europene, în valoare totală de 9.460.217 lei. Suma include contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, dotările, cheltuielile cu toate documentaţiile tehnice şi plata cotelor şi taxelor legale.

“A fost finalizat proiectul tehnic, astfel că am dat ordin de începere a lucrărilor la clădirea în care va funcţiona noul ambulatoriu de la Spitalul de Pneumoftiziologie. În prima etapă, vom consolida actuala clădire a ambulatoriului şi vom reabilita sistemul de încălzire. Apoi, vom extinde pe orizontală spaţiul, după care întreaga construcţie va fi extinsă pe verticală cu un etaj. Practic, de la 237 de mp vom ajunge la 833 de mp, ceea ce ne va permite reconfigurarea circuitelor medicale. La parterul clădirii va fi instalat noul computer tomograf pe care îl vom achiziţiona în cadrul acestui proiect, vom avea cabinetele medicilor specialişti, cameră pentru diferite investigaţii radiologice, precum şi un spaţiu pentru recoltarea analizelor medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Acesta a amai adăugat că, la etajul întâi, „pentru prima oară la Spitalul de Pneumoftiziologie, vor exista cabinete pentru consultaţii şi tratament destinate doar copiilor,  săli de aşteptare separate pentru copii şi adulţi şi cameră de tratament doar pentru adulţi, pentru a limita pe cât posibil transmiterea bolilor”. După finalizarea lucrărilor, Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie va fi dotat cu 85 de echipamente medicale.

Lucrările vor fi realizate de Asocierea S.C. Moviland Met S.R.L. – S.C. Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă – S.C. Submit S.R.L. Valoarea contractului de execuţie a lucrărilor este de 4.980.366 de lei. La această sumă se adaugă şi dotările în valoare de 3.141.880 de lei.

Articolul precedentDoi hocheişti de la Dunărea, cu Naţionala la Talinn
Articolul următorO nouă emisiune la Realitatea PLUS cu Alexandra și Ana Maria Păcuraru