Am avut parte de încă un weekend al şoferilor beţi, aceasta este concluzia bilanţului întocmit de poliţiştii gălăţeni, luni dimineaţă, după ce au pus cap la cap evenimentele rutiere petrecute în zilele de la sfârşitul săptămânii trecute.

Cel mai grav eveniment al perioadei a fost evident accidentul, de vineri noaptea, din satul Gara Berheci, soldat cu doi morţi şi şase răniţi grav. Vinovat pentru această tragedie s-a dovedit a fi cetăţeanul italian Bruno Caruso, în vârstă de 45 de ani, ale cărui analize au relevat că avea o alcoolemie de 0,85 la mie. Italianul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.30, un tânăr de 26 de ani, din comuna Pechea, îşi conducea autoturismul pe DJ 251 din localitate şi a intrat în coliziune cu o căruţă, din cauza faptului că nu păstrat distanţa regulamentară faţă de atelajul care rula în faţa sa. În urma impactului, căruţaşul, în vârstă de 62 de ani, pecum şi o minoră de 8 ani, aflată în vehicul, au suferit răni, dar nu a fost nevoie de internarea lor în spital. La control, atât şoferul, cât şi căruţaşul s-au dovedit băuţi bine, primul având o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce al doilea s-a oprit la „numai” 0,92 mg/l. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă.

Duminică seara, la ora 21.30, poliţiştii de la Rutieră au depistat în trafic, pe strada Morilor din comuna Şendreni, un bărbat în vârstă de 52 de ani, care îşi conducea maşina sub influenţa lui Bachus. La testare, concentraţia alcoolică a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care oamenii legii i-au deschis dosar de cercetare penală.

Pe parcursul ultimelor şapte zile, nu mai puţin de opt şoferi gălăţeni au rămas fără permise şi sunt cercetaţi penal pentru că şi-au condus maşinile sub influenţa alcoolului.

Articolul precedentSute de gălăţence au pedalat prin oraş, în costume din anii ’50-’60
Articolul următorÎn Galaţi nu ies la muncă mai mult de 5.000 de zilieri pe an