Încă un certificat de transportator fals depistat la frontiera gălăţeană

Încă un certificat de transportator fals a fost depistat la frontiera gălăţeană, în actele unui cetăţean turc care dorea să intre în România.

Şoferul turc s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier la volanul unui ansamblu rutier compus dintr-un cap tractor marca Mercedes şi o remorcă marca Tirsan. În timpul controlului, bărbatul, în vârstă de 56 de ani, a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un certificat de competență profesională pentru transport internațional de mărfuri.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea actului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că actul este fals. Cetăţeanul turc le-a declarat oamenilor legii că nu ştia că documentul în cauză nu este autentic.

În cauză, poliţiştii de frontieră gălăţeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. La finalizarea anchetei, urmează să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentMopedist rănit de un autoturism al cărui şofer a părăsit locul accidentului
Articolul următorDoi pietoni gălăţeni au fost răniţi în accidente rutiere