Înainte de Bunavestire, polițiștii au „pescuit” vânzători evazioniști de pește. Au fost date amenzi de 22.000 de lei, 5.000 de lei nefiscalizați fiind ridicați. 

Vânzarea peştelui, la mare căutare în plin post al Paştelui, a explodat cu o săptămână înainte de Bunavestire, când credincioşii au avut dezlegare la acest aliment. Pe lângă cei care plătesc taxe, foarte mulși au profitat să vândă marfa mult cerută la negru.

Timp de şase zile, poliţiştii şi inspectorii sanitar-veterinari au verificat mai muţi agenţi comerciali de pe raza judeţului Galaţi, majoritatea din municipiu. Oamenii legii au constatat că mare parte din cantităţile de peşte comercializat era procurat ocolind plata taxelor.

Aproape jumătate de tonă de peşte şi produse din peşte a fost ridicată ca urmare a neregulilor constatate.  Administratorilor firmelor verificate li s-au aplicat zece amenzi, în valoare totală de 22.000 de lei.

Aproape 5.000 de lei, netrecuți prin casa de marcat, au fost descoperiţi şi ridicaţi de organele de control, pentru verificări şi luarea măsurilor care se impun.

Articolul precedentCirculaţia rutieră pe strada Domnească va fi închisă în weekend
Articolul următorAntrenorul Oțelului, demis după înfrângerea zdrobitoare de la Buzău