În săptămâna 29 octombrie – 4 noiembrie a scăzut numărul gălăţenilor care au mers la medic din cauza virozelor respiratorii.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, 2.008 gălăţeni au primit tratament pentru viroze respiratorii, faţă de 3.117 câţi au fost raportaţi în urmă cu două săptămâni.

„Cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste cuprinse între patru şi 15 ani, aici fiind înregistrate 622 de cazuri. Trebuie precizat că din cei 2.008 de pacienţi diagnosticaţi cu viroze, 59 au necesitat internarea”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Şi în cazul pneumoniilor s-a înregistrat o scădere. Astfel, săptămâna trecută au fost 173 de pacienţi diagnosticaţi cu pneumonii, faţă de 217 cu o săptămâna înainte.

„Cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste între doi şi patru ani, fiind raportate 51 de cazuri. 53 de persoane din cel 173 diagnosticate au fost internate pentru tratament de specialitate”, a conchis Liliana Iordăchescu, care a precizat şi că nu a fost înregistrat nici un caz de gripă.

Articolul precedentPrimarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a devenit luni seara tatăl unei fetițe
Articolul următorUn șofer, prins de polițiști pe camion fără permisul cu categoriile necesare