În trei zile, trei hoţi au făcut pagube de 17.000 de lei. 26 de autoturisme şi trei societăţi comerciale au fost sparte, potrivit poliţiştilor. 

Acesta este bilanţul raidului de trei zile al unui grup de hoţi care a terorizat recent Galaţiul.  Seria furturilor începută joi, 31 ianuarie, s-a finalizat sâmbătă, 2 februarie, odată cu prinderea în flagrant a unuia dintre hoţi. Acesta şi doi tovarăşi de rele, cu care a dat spargerile, sunt acum după gratii.

Pagube mari, într-un  timp destul de scurt 

Două zile şi jumătate au fost suficiente pentru trei hoţi care veniseră din nordul judeţului să facă rost rapid de bani, la Galaţi.

26 de gălăţeni s-au trezit cu maşinile sparte şi golite de bunuri de valoare, ori cu magazine lăsate fără bunuri şi bani între 31 ianuarie şi 2 februarie.

Numitorul comun stabilit de poliţişti, în cazul spergerii maşinilor, a fost modul de operare, şi anume spargerea geamului de la una dintre portiere.

Identificaţi în Micro 39, reţinuţi şi arestaţi 

În urma unor informaţii, hoţii au fost identificaţi în zona Micro 39, pe când se pregăteau să dea noi lovituri. Este vorba despre doi tecuceni, de 17 şi respectiv 26 de ani, şi un mătcaş de 22 de ani. Potrivit reclamaţiilor depuse de păgubiţi, aceştia ar fi furat şi distrus bunuri în valoare de 17.000 de lei.
„Aceştia sunt, de asemenea, bănuiţi că, în aceeaşi perioadă, ar fi sustras bunuri şi bani din trei societăţi comerciale din municipiul Galaţi. Odată cu depistarea lor, poliţiştii au reuşit să recupereze 80% din bunurile sustrase”, precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ion Pricope, Marian Sorin Avădani şi Cristi Rai Rupa au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, imediat după ce au fost prinşi.

Duminică, 3 februarie, Judecătoria Galaţi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru furt calificat, complicitate şi tentativă la această infracţiune.

Articolul precedentÎncă o persoană şi-a pierdut viaţa din cauza gripei la Galaţi
Articolul următorŞi-a pierdut maşina pentru 230 de pachete cu ţigări de contrabandă