OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Încă o persoană şi-a pierdut viaţa din cauza gripei la Galaţi. Este vorba despre o femeie de 62 de ani, cu multiple boli cronice, nevaccinată antigripal.

„Avem un nou caz de gripă soldat cu deces. Este vorba despre o femeie de 62 de ani, cu multiple afecţiuni cronice, nevaccinată antigripal, la care a fost confirmată prezenţa virusului gripal AH3. Pacienta era internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, unde, de altfel, a şi decedat”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Al cincilea deces din judeţul nostru, în acest sezon

Acesta este al cincilea caz mortal de gripă din judeţul nostru, de la începutul sezonului de îmbolnăviri.
Primul gălăţean decedat din cauza gripei a fost un bărbat în vârstă de 53 de ani, internat la Institutul Oncologic din Iaşi. În acest caz, s-a confirmat prezenţa virusului gripal AH1.

Tot din cauza virusului gripal AH1 a decedat, la Spitalul Judeţean Galaţi, şi o femeie în vârstă de 51 de ani, internată în stare foarte gravă.

Un bărbat, în vârstă de 68 de ani, cu multiple afecţiuni cronice, internat în Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, a decedat din cauza virusului gripal AH3.

Penultimul deces a fost raportat de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a fost pe 2 februarie, fiind vorba despre o femeie de 58 de ani, cu AH1, care a decedat tot în Spitalul Judeţean.
Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, toţi cei cinci pacienţi care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei aveau şi alte afecţiuni cronice şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Măsuri preventive 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, de la începutul sezonului rece, alţi şapte gălăţeni au fost diagnosticaţi cu virus gripal, aceştia primind tratament de specialitate.
Medicii recomandă vaccinarea antigripală şi triajul epidemiologic în toate instituţiile. Persoanele bolnave trebuie să fie izolate la domiciliu sau la spital, e necesar să se evite aglomeraţiile şi manifestările cu mulţi participanţi. Pentru a se evita răspândirea virusului, trebuie purtate măşti de protecţie.

Articolul precedentHandbalistele de la CSM Galaţi, învinse cu zece goluri la Zalău
Articolul următorÎn trei zile, trei hoţi au făcut pagube de 17.000 de lei