În judeţul Galaţi vor funcţiona, de anul viitor, trei radare fixe

Pe DN 25, camera-radar este amplasată la Șendreni, pe DN 26 - la Vânători, iar pe DN 24 se află la Cosmești

În judeţul Galaţi vor funcţiona, de anul viitor, trei radare fixe, în urma unui protocol semnat de Poliţia Rutieră şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În urma acestei colaborări, camerele de supraveghere ale CNAIR vor avea şi rol de radare fixe, începând de la 1 ianuarie 2019. Camerele video au rolul de a înregistra și transmite imaginea cu numărul autovehiculului către sistemul central.

Sistemul funcționează cu ajutorul unor senzori montați în asfalt. Astfel, un șofer care rulează cu o viteza mai mare decât cea maximă admisă va fi prins de radarul fix atunci când roțile din față ale autoturismului ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul va calcula timpul parcurs până la următorul senzor, care este situat la 2,5 metri distanță de primul.

În judeţul Galaţi sunt montate trei camere, câte una pe fiecare drum naţional important care traversează zona. Pe DN 25, camera-radar este amplasată la Șendreni, pe DN 26 – la Vânători, iar pe DN 24 se află la Cosmești.

În zonele limitrofe Galaţiului, camerele sunt amplasate astfel: DN 2B – Lacu Sărat, DN 21 – Bărăganu, DN 22 – Movila Miresii (Brăila), DN 2 – Mărăcineni (Buzău), DN 23 – Vulturu (Vrancea), DN 24 – Crasna, DN 24B – Râșești (Vaslui) şi DN 22A – Cataloi (Tulcea).

Articolul precedentUn tânăr și-a abandonat mașina în mijlocul străzii după ce i s-a făcut rău la volan
Articolul următorGalaţiul este judeţul din ţară cel mai „iubit” de cutremure şi inundaţii