De duminică la prânz, până astăzi la ora 12.00, prin punctele de trecere a frontierei din județul Galați au intrat 2.562 de cetățeni ucrainieni (1.452 prin P.T.F. Galați rutier și 1.110 prin P.T.F. Oancea), dintre care 9 persoane au solicitat azil, după cum informează Prefectura Galați.

În cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați sunt ocupate 115 locuri, iar 89 sunt libere. Cele 115 locuri sunt ocupate de solicitanții de azil din Ucraina (majoritatea fiind venite prin punctul de trecere a frontierei din Isaccea), cu mențiunea că aceștia au solicitat învoire pentru a se deplasa la București, Constanța și pe raza județului Galați.

Conform datelor centralizate la grupul de lucru din cadrul Prefecturii Galați, pentru migranții din Ucraina aflați în tranzit, situația cazărilor astăzi, la ora 12.00 arăta astfel:
– în cadrul blocului M11 pus la dispoziție de Primăria municipiului Galați sunt cazate 100 de persoane, imobilul fiind ocupat la capacitate maximă;
– în cadrul căminelor studențești aparținând Universității ”Dunărea de Jos” Galați 720 de locuri, din care 203 ocupate;
– în cadrul internatelor aparținând unităților de învățământ din județul Galați 259 locuri, toate fiind libere;
– în cadrul pensiunilor și ONG-urilor din județul Galați care și-au exprimat disponibilitatea de a caza refugiați 111 de locuri, din care 28 ocupate.
Menționăm că cifrele de mai sus sunt în dinamică și diferă de la o oră la alta, persoanele cazate fiind în tranzit pe raza județului Galați.

„Totodată, peste 300 de angajați din structurile Ministerului Afacerilor Interne din Galați (polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști și polițiști de imigrări), sprijiniți de polițiști locali, au acționat pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în cele două puncte de trecere a frontierei, operaționalizara punctului de informare pentru cetățenii din Ucraina și controlul la trecerea frontierei”, mai transmite Prefectura Galați.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentAlina, salvator de nota 10
Articolul următorRomânii pot cumpăra titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 5,4%