Angajaţii Instituţiei Prefectului din Galaţi au oprit miercuri, 21 decembrie 2022, timp de două ore, activitatea şi au coborât în holul clădirii unde au protestat. Nemulţumirile acestora sunt legate de grila de salarizare, dar şi de faptul că nu există o încadrare unitară în toate judeţele.

Angajații Prefecturii Galați spun că au salarii mai mici cei din zona administraţiei publice locale și există diferenţe de salarii față de Instituţii ale Prefectului din alte județe. Angajaţii Prefecturii Galați au dat ca exemplu Prefectura Argeş, unde angajații au salarii mai mari deoarece au dat ministerul de resort în judecată şi au câştigat în instanță. Aceștia sunt nemulțumiți și de faptul că secretarii de primării au salarii aproape duble față de consilierul juridic de la Prefectură. 

„Motivul este salarizarea personalului din instituţiile publice, în special a celor din cadrul Instituţiei Prefectului. De exemplu, nivelul salariilor angajaților din cadrul Instituției Prefectului Galați este mai mic decât cel de la Instituția Prefectului Județului Argeș, care au câștigat în instanță drepturi salariale mai mari.”, a precizat Adrian Moraru, preşedinte sindicat „Egalitatea” din Prefectura Galaţi.

Ietri ar fi trebuit să fie votată o lege care să permită majorarea salariilor și pentru angajații din Prefecturi, dar votul a fost amânat. 

Ei doresc ca salarizarea personalului din cadrul Instituţiilor Prefectului să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că Instituţia Prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un angajat al Instituţiei Prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din Consiliul Judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate şi de aceea oamenii au şi început să nu mai vină la concursuri sau să plece, instituţia rămânând fără oameni, dar cu acelaşi volum de muncă.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentAustria, afaceri și profituri uriașe din lemnul românesc – Amploarea defrișărilor este uriașă: 6 hectare de pădure dispar în fiecare oră
Articolul următorROMÂNIA SUVERANĂ. Cum au preluat austriecii economia României. Devalizarea, prin privatizare, a Băncii Agricole