Proiectele educaționale sunt rezultatul firesc al schimbărilor care au intervenit în viața instituțiilor de învățământ, ca urmare a implementării procesului de democratizare și reformare a sistemului de învățământ. Instituțiile de învățământ s-au transformat treptat din organizații rigide în organizații flexibile, care au drept scop produsul final – tânărul pregătit din toate punctele de vedere pentru integrarea profesională, iar implementarea proiectelor a contribuit și contribuie atât la dezvoltarea instituției, cât și la promovarea imaginii acesteia la nivel național.

Cunoașterea diferitelor aspecte ale spațiului cultural și educațional, stabilirea de relații sincere, acordarea de ajutor colegial între elevi sunt argumente ce susțin implementarea parteneriatelor.

În urma acordurilor de colaborare și înfrățire care au fost semnate în toamna anului 2022 cu două școli gimnaziale din comunele Șendreni și Foltești din județul Galați, România, anul 2023 a trecut pragul frumos vestind o nouă colaborare. Este vorba despre acordul de colaborare și înfrățire care a fost semnat la data de 09 ianuarie 2023 între Gimnaziul Vărvăreuca, raionul Florești și Școala Gimnazială „Româno-Britanică” din municipiul Galați, România. Acord de parteneriat în domeniul educativ, în domeniul promovării principiilor şi caracteristicilor educaţiei formale, nonformale şi a educaţiei permanente în cadrul proiectului „Valențe Instructiv-Educative…Dincolo de Prut”, precum şi alte proiecte pe care le vom desfăşura în anul şcolar 2022-2023.

”S-a dovedit a fi necesară o asociere între cele două unități de învățământ pentru stabilirea unei relații de comunicare, pentru întărirea valorilor culturale, pentru cultivarea spiritului de pace, dragoste, fraternitate și prietenie, pentru schimbul informațional la nivelul dezvoltării educaționale și pentru sprijinirea și organizarea de diverse activități cultural-educative.

Prin urmare, prima activitate cu genericul „Dor de Eminescu” se va desfășura în data de 16 ianuarie 2023 în cadrul Gimnaziului Vărvăreuca, unde vom avea ca oaspeți dragi, invitați din școlile partenere.

Scopul activității este marcarea zilei de naştere a marelui poet Mihai Eminescu, antrenarea elevilor în activitǎţi educaţionale în vederea cunoaşterii şi respectǎrii valorilor culturale naţionale, abordarea integratǎ şi interactivǎ a unor fragmente din bibliografia şi opera marelui poet prin insuşirea de cunoştinţe prin intermediul: cǎrţi, expozițiilor omagiale, internet, parteneri educaţionali, sensibilizarea copiilor faţǎ de opera eminescianǎ prin insuflarea în sufletele lor a sentimentelor de dragoste, mândrie şi respect pentru cel care este sufletul  poporului român” a declarat Liliana Leontiev Mihail, director al Instituției Publice Gimnaziul Vărvăreuca, comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentO piesă de artilerie, descoperită pe o plajă din România! Garda de Coastă și ISU Tulcea au intrat pe fir: de unde ar putea să provină bucata de rachetă
Articolul următorAtenționare meteo de vreme severă: Cod galben de vijelii, precipitații și viscol la munte – HARTA