Galaţiul şi-a făcut norma de şoferi prinşi beţi la volan şi la sfârşitul săptămânii trecute, relevă datele furnizate, luni, de comunicatele Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Spre exemplu, în noaptea de 9 spre 10 august, la ora 1.10, poliţiştii au oprit în trafic, pe strada Anul Revoluţiei 1948, un bărbat în vârstă de 34 de ani, care emana halenă alcoolică. Testarea a relevat 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără drept, întrucât omul avea şi permisul suspendat.

A căzut cu maşina în şanţ şi şi-a accidentat pasagera

Aproape 48 de ore mai târziu, în seara de 11 august, în jurul orei 21.00, un bărbat din Galaţi, în vârstă de 44 de ani, îşi conducea autoturismul pe strada Garofiţei din municipiu. La un moment dat, omul a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un şanţ de pe marginea drumului. În urma incidentului, o femeie de 43 de ani, aflată pe bancheta din spate, a fost rănită. Şoferul a părăsit rapid locul accidentului şi a abandonat maşina într-o curte din apropiere. Poliţiştii l-au depistat însă repede şi, la testatea alcoolscop, a rezultat că avea o concentraţie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Peste numai câteva ore, pe 12 august, la ora 2.50, poliţiştii din comuna Corod au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat din localitate. La testare, omul a „suflat” până la 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că i s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Articolul precedentTânără de 17 ani spulberată de trenul accelerat Bucureşti – Iaşi
Articolul următorAccident mortal pe drumul dintre Slobozia Conachi și Schela