Galaţiul s-a „înfrăţit” cu oraşul californian Fresno

Galaţiul s-a „înfrăţit” cu oraşul californian Fresno, din Statele Unite al Americii, acordul fiind aprobat în şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna august.

Oraşul Fresno, din comitatul cu acelaşi nume, este situat în partea de sud a văii centrale a Californiei, fiind renumit pentru abundenţa copacilor de frasin. Populaţia oraşului este de circa 500.000 de locuitori, Fresno fiind pe locul al şaselea în California din acest punct de vedere. În zona metropolitană a localităţii, trăiesc peste un milion de persoane.

În documentul de cooperare semnat, cele două administraţii se angajează că vor sprijini dezvoltarea relaţiilor bilaterale în numeroase domenii. Printre acestea se numără: administraţie publică, comerţ, agricultură, educaţie, cultură, sănătate, mediu, turism, sport, situaţii de urgenţă, protecţie socială şi servicii de utilităţi publice.

În ultimii ani, numeroşi români s-au stabilit în statul american California, cifra oficială fiind de 128.133 de persoane. Românii activează în cele mai variate domenii, de la medicină şi IT la servicii publice. Comunitate românească este extrem de activă în Fresno, având inclusiv biserică ortodoxă.

Municipiul Galaţi are o listă lungă de „fraţi” în toată lumea: Franţa (Pessac), Italia (Jesi şi Ancona), Grecia (Pireu), Marea Britanie (Coventry), China (Wuhan), SUA (Hammond), Costa Rica (Limon), Ucraina (Nicolaev, Odessa, Sevastopol şi Ialta) şi Moldova (Cahul). Din păcate, rezultatele acestor cooperări se rezumă la vizite protocolare periodice, care se încheie întotdeauna fără iniţiative concrete.

Articolul precedentAlte două transferuri pentru echipa de volei feminin CSU Belor Galaţi
Articolul următorAngajaţii Navrom BAC, agresaţi seara pe malul tulcean