Galațiul nu are infrastructură, dar are, începând de ieri, o aplicație mobilă care servește drept ghid turistic și platformă pentru sesizările cetățenilor. 

Orașul este un șantier pe multiple fronturi. Pe strada Brăilei, de exemplu, iar s-au schimbat bordurile scuarului, doar că, acum, au fost scoși toți trandafirii de pe mijloc, brazii argintii, în loc rămânând doar pământul gol, nici acela nivelat. Centrul, cu esplanada de la Potcoava și cea de la Dunărea, arată la fel de rău, după renovare, care nici măcar nu s-a încheiat: ciment și iar ciment, niciun loc pentru plantat copaci, deși zona avea nevoie disperată de umbră. Acolo unde eventualii turiști ar avea ceva de văzut, lipsesc panourile informative, așa cum lipsesc și de la intrările în oraș.

Aplicația este deservită de website-ul cu același nume

Avem însă platformă mobilă de prezentare a orașului. Potrivit unui comunicat de presă, Primăria municipiului Galați a lansat, miercuri, 31 octombrie, aplicația mobilă Galați City App . Aplicația este deservită de website-ul cu același nume.

Conține informații despre cele mai importante obiective turistice din oraș, instituții de cultură, muzee, parcuri, dar și locuri de cazare, masă și agrement.

Cu ajutorul aplicației, gălățenii și vizitatorii orașului vor avea agenda evenimentelor pe telefonul propriu. Aplicația este disponibilă în limbile română și engleză pentru utilizatorii Android și iOS.

În cadrul evenimentului, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, le-a lansat invitația de a se înscrie în aplicație tuturor operatorilor care doresc să își promoveze serviciile (de cazare, masă etc) pe care le oferă gălățenilor și turiștilor, dar și evenimentele pe care le organizează.

 Modulul „Raportări și incidente”, încă un pas în direcția Smart City

Din dorința de a facilita comunicarea cu cetățenii, Primăria municipiului Galați a optat pentru inserarea modulului „Raportări și incidente” în aplicație. Astfel, din 31 octombrie, gălățenii pot trimite sesizările lor direct către Primăria Galați. Pentru a asigura operativitatea modulului, raportările se vor putea efectua doar prin autentificarea pe baza adresei de email și a numărului de telefon. Astfel, Galați City App devine primul ghid turistic digital și platformă interactivă pentru cetățeni.

Dezvoltarea platformei digitale Galați City App este încă un pas demarat de Primăria Galați pentru includerea municipiului pe harta orașelor deștepte (smart city) din România. Alte proiecte similare ale instituției sunt digitalizarea serviciilor publice prin care gălățenii au posibilitatea de a se programa online la ghișeul serviciului de evidența populației, precum și simplificarea procedurilor de obținere a certificatului de urbanism utilizând platforma on-line lansată de curând.

Identitatea vizuală Galați City App

Identitatea vizuală a logo-ului Galați City App se bazează pe Manualul de brand al Municipiului Galați inițiat de Primărie în anul 2017. Brandul Galațiului se bazează  pe elemente din stemă specifice orașului (peștele, vaporul), dar și elemente de arhitectură și patrimoniu spiritual.

Galați City App este construită pe platforma Eventya, startup-ul românesc cu același nume care s-a dedicat implementării unui sistem flexibil de comunicare între organizații și comunitățile lor.

Achiziția ”Modulului de Comunicare și Informare publică (Eventya Open City) și a Ghidului Turistic Digital, pe baza platformei Eventya” a avut ca ofertant Eventya Co SRL, căreia Primăria îi plăteşte 69.377 de lei cu TVA, adică peste 15.000 de euro.

 

 

Articolul precedentCopil pierdut de bonă, găsit de jandarmi după o plimbare cu autobuzul
Articolul următorGalațiul are pentru prima dată un film de prezentare