Începând de astăzi ,11 iunie 2018, gălăţenii care vor să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire pot solicita din nou Primăriei un sprijin financiar de 3.000 de lei pentru a-şi cumpăra un sistem alternativ pentru producerea căldurii şi apei calde.
Cei care doresc să beneficieze de aceşti bani au la dispoziţie, ca anul trecut, cinci centre unde îşi pot depune dosarele pentru obţinerea ajutorului financiar de 3.000 de lei – în Centru, în Micro 39, în Micro 18, la sediul Calorgal şi la sediul Ecosal.
Programul centrelor de primire a dosarelor
Cei care vor să-şi depună dosarele la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, de pe strada Fraternităţii, trebuie să ştie că programul cu publicul este următorul: luni, marţi şi miercuri între orele 8,30 şi 16,00, joi – între orele 8,30-18,30 şi vineri – între orele 8,30 şi 14,00. Dosare mai pot fi depuse la sediul Taxe şi Impozite din Micro 39C (blocul J5) şi din Micro 18 (blocul E4), care funcţionează după următorul program: luni, marţi, miercuri şi joi – între orele 8,30 şi 16,00 şi vineri – între orele 8,30 şi 14,00. Un alt centru de primire a cererilor funcţionează, începând de astăzi, la sediul Calorgal (pe strada Crizantemelor – fostul sediu Apaterm) şi la sediul Ecosal, de pe strada Prelungirea Brăilei, nr. 7A. La ambele centre programul este următorul: de luni până joi – între orele 8,00 şi 15,30, iar vineri – în
tre orele 8,00 şi 14,00.
Ce trebuie să conţină dosarele
Conform hotărârii Consiliului Local, dosarul trebuie să conţină, pe lângă cerere, actul de identitate (în copie şi original) al proprietarului/coproprietarului imobilului şi ale celorlalţi membri ai familiei (cu acelaşi domiciliu/reşedinţă), dar şi actul de proprietate a imobilului (în copie şi original).
La acestea se adaugă o adeverinţă eliberată de asociaţia de proprietari cu privire la suma datorată cu titlu de întreţinere şi utilităţi (apă, gunoi, termoficare etc) la data depunerii cererii, cu menţiunea, pe propria răspundere, dacă există sau nu restanţe.
De asemenea, din adeverinţa emisă de asociaţia de proprietari trebuie să reiasă faptul că solicitantul era branşat, la data de 1 aprilie 2018, precum şi numărul de persoane declarate la plata cheltuielilor de întreţinere. În cazul celor care nu au în cadrul asociaţiei o structură de conducere care are calitatea legală de a elibera adeverinţa solicitată, trebuie să obţină adeverinţe de la furnizorii de servicii.
Dosarul va trebui să cuprindă certificatul de atestare fiscală pentru persoanele fizice privind impozitele, taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, valabil la data depunerii solicitării, declaraţia taxei de habitat înregistrată la organul fiscal, adeverinţe privind venitul net realizat de către titularul solicitării şi membrii familiei cu acelaşi domiciliu/reşedinţă în luna anterioară depunerii cererii. În cazul celor care au datorii la întreţinere de până în 3.000 de lei, dosarul trebuie să cuprindă şi o declaraţie notarială prin care îşi iau angajamentul că, în maximum 12 luni de la data solicitării ajutorului financiar, vor achita restanţele (cu precizarea sumei datorate).
Dosarul trebuie să mai cuprindă angajamentul prin care beneficiarul se obligă să prezinte, în termen de 30 de zile de la data acordării ajutorului financiar, documente (facturi, chitanţe etc) prin care se dovedeşte faptul că suma încasată a fost cheltuită în scopul în care a fost acordată, iar în termen de 90 de zile de la data acordării ajutorului financiar, procesul verbal de punere în funcţiune a sistemului de încălzire şi apă caldă. Nu în ultimul rând, dosarul trebuie să cuprindă factura fiscală sau factura proformă privind achiziţionarea sistemului de încălzire şi apă caldă.