Gălățenii își pot plăti, de luni, taxele și impozitele locale

Gălățenii își pot plăti, de luni, 7 ianuarie, taxele și impozitele locale, în cele patru centre din oraș, conform unui comunicat al municipalității.

Primăria municipiului Galați a anunţat că toţi contribuabilii la bugetul local, atât persoanele fizice și cât şi persoanele juridice, îşi pot achita obligaţiile fiscale la cele patru centre ale Direcţiei Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale.

Centrul din strada Domnească nr. 13, bloc L, are program de lucru cu publicul luni, marţi, joi, vineri, de la 8,30 la 16,30, iar miercurea, de la 8,30 la 18,30. Centrul din strada Basarabiei nr. 55, bloc A16, este deschis publicului luni, marţi, miercuri şi joi, între orele 8,30 şi 15,30, iar vinerea, de la 8,30 la 12,30. De asemenea, centrele din strada Henri Coandă, bloc J5, respectiv, strada Brăilei nr. 232, bloc E4, sunt deschise luni, marţi, miercuri şi joi, de la 8,30 la 15,30, iar vineri, de la 8,30 la 12,30.

În acelaşi timp, pentru a evita agloemeraţia, plata se poate face on-line, pe platforma ghiseul.ro. Gălăţenii pot intra în posesia ID-ul și parolei alocate prin intermediul poștei electronice, trimițând la adresa de e-mail fiscalitate@primariagalati.ro o cerere și copia actului de identitate, scanate și atașate.

Contribuabilii care își plătesc obligațiile fiscale în primul trimestru al anului beneficiază de reduceri. Bonificația se acordă contribuabililor care îşi achită impozitele locale până la data de 31.03.2019. Persoanele fizice au o reducere de 10% la impozitul pe clădiri, pe teren şi pe mijlocul de transport. Persoanele juridice au o bonificaţie de 3% la impozitul pe clădiri şi de 10% la impozitul pe mijlocul de transport.

Primăria mai precizează că, începând de anul acesta, declarațiile pentru stabilirea impozitului pe mijloacele de transport și declarațiile pentru scoaterea din evidență a mijloacelor de transport se depun doar la sediul din str. Domnească nr. 13, bloc L.

Articolul precedentMicrocentralele de cartier funcţionează, dar mai sunt blocuri fără căldură
Articolul următorEchipa de baschet CSM Phoenix CSU Galați, a 15-a victorie consecutivă