Deşi cele 24 de microcentrale de cartier au fost puse în funcţiune, încă mai sunt blocuri arondate la ele care nu au căldură. 

Conform directorului general al Calorgal, Marian Alexandru, cele mai mari probleme de acest gen sunt întâmpinate în zona cartierelor Micro 39 şi Micro 40.

Pe 16 decembrie 2018, Primăria municipiului Galaţi anunţa că a finalizat investiția, în valoare de 2,638 milioane lei (fără TVA), pentru transformarea celor 24 de puncte termice și stații de căldură în microcentrale de cartier.

Municipalitatea spunea atunci şi că toate cele 24 de microcentrale erau puse în funcțiune și furnizau agent termic pentru aproximativ 6.000 de apartamente și mai multe instituții publice.

Căldura, oprită din cauza avariilor din subsoluri

Primăria preciza totodată şi că, din cauza pierderilor foarte mari, operatorul Calorgal fusese obligat să oprească furnizarea de agent termic pentru unele din respectivele imobile.

„Din cauza stării deplorabile a subsolurilor unor blocuri și a instalațiilor degradate aflate în administrarea asociațiilor de proprietari, SC Calorgal SA s-a confruntat cu o serie de avarii, motiv pentru care operatorul a fost obligat să sisteze furnizarea de agent termic pentru câteva imobile, întrucât pierderile de apă erau foarte mari”, afirma Primăria Galaţi, la jumătatea lunii decembrie.

Din cele 12 blocuri arondate PT 50 din cartierul Micro 14, primeau agent termic nouă. Căminele 1 și 2 și blocul B nu erau alimentate din cauza problemelor apărute în subsolul acestora și pe rețea. (…)

Sincope în alimentarea cu energie termică mai apăruseră şi din alte motive. La PT CSG din cartierul Micro 40, din cauza furtului termoizolației unor conducte primare, iar la SC 32 din Micro 19 – din cauză că unii dintre cetățenii ale căror apartamente au fost debranşate de la rețea nu și-au blindat instalația.

Articolul precedentÎntr-un sat din Galaţi, toţi copiii din clasele primare învaţă simultan
Articolul următorGălățenii își pot plăti, de luni, taxele și impozitele locale