Sportivul gălăţean Paul Dumitraşcu, născut în comuna Piscu, a cucerit două medalii de argint la Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori I, care se desfăşoară la Taşkent (Uzbekistan).

Dumitrașcu, acum legitimat de Steaua București, a concurat în cadrul categoriei 69 de kg şi a ridicat la stilul smuls 134 kg (locul 5), iar la aruncat a reuşit 175 kg (locul 2), ajungând astfel la un total de 309 kg, care l-a clasat la finalul competiției pe locul 2. Aurul mondial la total a fost obținut de americanul Clarence Cummings, cu 316 kg.

În vârstă de 18 ani, Paul Dumitrașcu a fost descoperit în comuna Piscu, de către antrenorul emerit Alexandru Dumitrescu. S-a făcut remarcat pentru prima dată în 2015, la Campionatul European pentru juniori mici (sub 16 ani), unde a câştigat toate cele trei titluri continentale. Apoi, la Mondialele de juniori de anul trecut, Dumitraşcu a obţinut o medalie de bronz, la stilul aruncat, iar la Campionatul European de seniori de anul acesta a câştigat o medalie de argint, tot la aruncat.

Alţi doi sportivi gălăţeni, de la CS Universitatea (antrenori Costel Dimofte și Mariana Toma), au concurat la Taşkent. La categoria 58 kg, Andreea Penciu (17 ani) s-a clasat pe locul 7 la total (188 kg), pe 5 la smuls (86 kg) şi pe 8 la aruncat (102 kg). Constantin Carp ((19 ani), la categoria 69 kg, a „smuls” 127 de kg (locul 10) și a „aruncat” 152 kg (locul 12), ajungând la un total de 279 kg (locul 11).

Articolul precedentUn tânăr a dispărut fără urmă din comuna Victoria, judeţul Brăila
Articolul următorÎn arest, acuzat că a prădat o casă în plină zi, furând bani şi bijuterii