Gălăţeanca Daria Hărăbor – medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Lotul României a obţinut două medalii de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz

Gălăţeanca Daria Hărăbor a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie, desfăşurată în perioada 6-14 octombrie, în Sri Lanka.

În vârstă de 15 ani, Daria Hărăbor este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, din această toamnă, după ce învăţat până acum la Şcoala Nr. 29 din Galaţi. Tânăra gălăţeancă s-a pregătit, în această vară, la Observatorul astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, sub coordonarea lui Ovidiu Tercu.

Daria Hărăbor este o obişnuită a olimpiadelor şcolare, calificându-se anual, încă din clasa a V-a, la cel puţin două faze naţionale. În clasa a VIII-a, s-a înscris, în premieră, la Astronomie, unde a ajuns la faza internaţională. Peste toate, Daria Hărăbor a fost unul dintre cei zece elevi gălăţeni care au obţinut media 10.00 la examenele Evaluării Naţionale din această vară.

Lotul României

Lotul olimpic al României a obţinut în total două medalii de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz la cea de-a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie. Cea de-a doua medalie de aur i-a revenit suceveanului David Corneliu Turturean (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”), iar Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare) a câştigat o medalie de argint. Maria Iordache (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Brăila) şi Vlad Roşca (Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) au fost recompensaţi cu medalii de bronz. Lotul României a fost coordonat şi însoţit de profesorii Cătălina Anca Marian (Alba Iulia) şi Grigoruţă Oniciuc (Piatra Neamţ). Competiţia din Sri Lanka a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări.

Articolul precedentTrei femei au fost rănite, după ce mașina Poliției în care se aflau a fost lovită de TIR
Articolul următorCetăţean turc trimis în judecată pentru dare de mită