Cetăţean turc trimis în judecată pentru dare de mită

În schimbul banilor, un agent de poliţie trebuia să nu ia măsurile legale faţă de un alt cetăţean turc, depistat cu o asigurare RCA falsă

Un cetăţean turc a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru dare de mită, de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că turcul B.F. i-a dat mită 200 euro unui agent de poliţie de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Galaţi. Acesta, angajat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, ar fi trebuit, în schimbul banilor, să nu ia măsurile legale faţă de C.M.M , tot cetăţean turc, depistat cu o asigurare RCA falsă.

Conform rechizitoriului, inculpatul B.F. l-a rugat insistent, telefonic, pe agentul de poliţie să nu ia măsurile legale faţă de C.M.M., menţionând că este în drum spre Galaţi, de la Bucureşti. B.F. a lăsat să se înţeleagă că-i va oferi o sumă de bani agentului, dacă acesta nu-i va întocmi dosar penal concetăţeanului său. Poliţistul a refuzat oferta, menţionând că va lua măsurile legale. Cu toate acestea, cetăţeanul turc s-a prezentat la sediul PTF Galaţi, ocazie cu care i-a remis suma de 200 de euro agentului de poliţie.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au efectuat cercetări în cauză, iar procurorul de caz a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată pentru dare de mită a cetăţeanului turc B.F.

Articolul precedentGălăţeanca Daria Hărăbor – medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie
Articolul următorBaschetbaliştii gălăţeni s-au distrat cu echipa din Miercurea Ciuc