Fost poliţist, condamnat definitiv pentru luare de mită, va rămâne liber. Mihai Daniel, şef de post în comuna Fârţăneşti la data comiterii faptei, a primit pedeapsă cu suspendare.

Pe 27 februarie 2019, Curtea de Apel Galați a respins, ca nefondat, apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și al inculpatului Mihai Daniel.

Magistraţii au dispus menținerea sentinței penale dată de Tribunalul Vrancea la data de 10.05.2018. Aceasta prevedea  condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Hotărârea instanței este definitivă.

Bani pentru a soluţiona un dosar penal

Fapta s-a petrecut în decembrie 2015, când inculpatul Mihai Daniel era șef al Postului de Poliție Fîrțănești, județul Galați. Mihai Daniel a primit de la un martor denunțător suma de 500 de euro (din totalul de 1500 de euro pretinși), lăsându-l pe acesta să creadă că va interveni pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor. Intervenţia ar fi trebuit să ducă la soluționarea favorabilă a unui dosar penal întocmit nașului de cununie al denunţătorului.

Astfel, urmare a denunțului formulat, sub coordonarea procurorului de caz, a fost constituită echipa operativă. În seara zilei de 4 decembrie 2015, a procedat la organizarea unui flagrant agentului de poliție Mihai Daniel, imediat după ce a primit suma de 500 euro, în scopul menționat.

În baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză.

Articolul precedentPe strada Basarabiei, o bandă rezervată pentru transportul în comun
Articolul următorStrăzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 vor fi modernizate