Firma unui gălăţean, prima companie românească din SUA nominalizată la Premiile Timmy

La doar 31 de ani, gălăţeanul Codrin Arsene conduce o firmă în cadrul căreia angajările nu se fac pe bază de CV şi scrisoare de intenţie

Firma unui tânăr gălăţean este prima companie românească din SUA aflată în cursa pentru Premiile Timmy, la categoria cea mai bună companie pentru diversitate la locul de muncă. Compania înfiinţată de Codrin Arsene are astfel şansa de a câştiga o distincţie care, în trecut, le-a revenit unor giganţi de astăzi ai internetului, printre care Facebook, LinkedIn sau TripAdvisor.

La doar 31 de ani, gălăţeanul Codrin Arsene conduce Digital Authority Partners – DAP (www.digitalauthority.me), o firmă în cadrul căreia angajările nu se fac pe bază de CV şi scrisoare de intenţie, ci după completarea unui test online care arată dacă respectivul candidat face faţă jobului. Astfel a fost posibil ca o vânzătoare de cosmetice să fie aleasă în detrimentul unui candidat care a lucrat 20 de ani în domeniu. Prin acest sistem, compania lui Arsene şi-a format o echipă de 50 de oameni, care trăiesc în toate colţurile lumii – Zimbabwe, Belgia, România, Singapore, India, Argentina – angajaţi strict în funcţie de potenţial.

Firmă înfiinţată acum trei ani

Firma gălăţeanului s-a înfiinţat în noiembrie 2015 şi a ajuns, în anul fiscal curent, la o cifră de afaceri de cinci milioane de dolari. Compania oferă soluţii digitale pentru diverse companii şi administraţii locale, de la design şi dezvoltarea site-urilor sau aplicaţiilor mobile, până la strategii de PR şi marketing.

Codrin Ştefan Arsene s-a născut pe 16 iulie 1987, la Târgu Bujor, şi a studiat la Colegiile Naţionale „Vasile Alecsandri” şi „Costache Negri” din Galaţi. În 2006, a plecat SUA, cu Bursa Specială ”Guvernul României”, iar în 2010 a devenit cel mai bun student al generaţiei sale la Universitatea din Chicago şi singurul care a absolvit două specializări, Ştiinţe Politice şi Studii Internaţionale.

Ce sunt Premiile Timmy

Pentru a câştiga Premiul Timmy 2018 pentru cel mai divers şi inovativ loc de muncă din SUA în domeniul tehnologiei, compania lui Codrin Arsene poate fi votată până pe 1 octombrie 2018, cu un simplu click şi o logare cu Facebook, la adresa https://app.reviewr.com/s1/pitch?subid=4330042&evtid=4121751.

Premiile Timmy sunt decernate în zece oraşe din Statele Unite şi Canada, la patru categorii – cel mai bun start-up, cel mai bun manager, cea mai bună cultură a muncii şi cea mai bună companie pentru diversitate la locul de muncă. Câştigătorul Premiului Timmy 2018, desemnat 50 la sută pe baza votului popular şi 50 la sută de către un juriu de specialitate, format din experţi în condiţii de muncă, va fi anunţat pe 24 octombrie.

Articolul precedentEchipa de baschet masculin a Galaţiului revine în competiţii sub numele CSM Phoenix CSU
Articolul următorCrimă oribilă urmată de sinucidere, din cauza alcoolului şi a geloziei