Festivalul Luminii, un eveniment organizat anual de cercetaşii din întreaga ţară se va desfăşura şi la Galaţi, mâine, 29 septembrie 2018, începând cu ora 17,00, în Grădina Publică.

Între orele 17,00 şi 19,00, cercetaşii gălăţeni şi brăileni îi invită pe copiii cu vârste între şase şi 12 ani la Ateliere cercetăşeşti gratuite, pe tema poveştii „Micul Prinţ” (jocuri de îndemânare, cu marionete, cu măşti, desen, de dezvoltare personală, astronomie etc). Copiii vor putea face şi donaţii constând în cărţi pentru şcolarii din Frumuşiţa, în campania „Biblioteci pentru sate” – derulată în Galaţi.

Între orele 19,30 – 22,00, se va opri iluminatul public din parc, iar Grădina Publică va fi decorată cu peste 2.000 de  felinare din hârtie reciclată, realizate prin tehnica origami, în care vor fi aşezate lumânărele-pastilă.

Festivalul Luminii este organizat de echipele de voluntari la cele două centre de cercetaşi şi de alţi tineri inimoşi voluntari de la liceele din Galaţi. Pe lângă instituţiile ce vor asigura ordinea şi buna desfăşurare a evenimentului, o serie de parteneri s-au alăturat să dea o mână  de ajutor: Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” (Secţia Împrumut la domiciliu pentru adulţi), Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluţă” şi alţii.

Articolul precedentPromenada Inimilor 2018 – mişcare pentru sănătate mâine, pe Faleză
Articolul următorÎn urma sesizării la BEJ, Transurb retrage afişele pro-familie din autobuze