Mâine, 29 septembrie, pe Faleza Dunării, are loc la Galaţi „Promenada Inimilor 2018”. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii de către rotarienii gălăţeni, în parteneriat cu Fundaţia Română a Inimii.

„Promenada Inimilor” este un proiect menit să încurajeze mişcarea ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare. Organizatorii îi invită pe gălăţeni să iasă, mâine dimineaţă, începând cu ora 10,00, pentru o plimbare pe un traseu accesibil şi de suflet pentru fiecare dintre noi: Faleza inferioară a Dunării, sectorul cuprins între scările de la Elice şi punctul de Trecere bac.

Aflat la a cincea ediţie, acest proiect este centrat, ca în fiecare an, pe dorinţa de a încuraja populaţia oraşului să facă mişcare şi să prevină, astfel, apariţia bolilor cardiovasculare.

Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie au lansat, în 2013, în România, „Promenada Inimilor”, program iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii, implementat cu succes în peste zece ţări europene.

Articolul precedentDeclinul demografic se menţine la cote ridicate în judeţul Galaţi
Articolul următorFestivalul Luminii, mâine în Grădina Publică din Galaţi