Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” începe astăzi la Galaţi, pe scena amplasată, în aer liber, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

Ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, festivalul aduce şi în acest an pe malul Dunării ansambluri consacrate din ţară şi din străinătate. Trupele străine provin din Rusia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bosnia-Herţegovina, Polonia şi Republica Moldova. Din ţară, alături de formaţia gazdă a festivalului, vor urca pe scena evenimentului organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, în perioada 8-13 august, ansambluri din judeţele Vrancea şi Mureş.

Spectacolele din cadrul festivalului vor începe efectiv joi, 9 august, la ora 19.30, cu parada trupelor participante, urmată de un recital al gazdelor, Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”. Vineri şi sâmbătă, spectacolele se vor desfăşura seara, de la ora 19.30 la ora 22.30, iar între orele 10.00 şi 14.00 sunt programate repetiţii. Gala de închidere a festivalului, cu spectacole de 15-20 minute ale tuturor participanţilor, este programată duminică, 12 august, de la ora 19.30. Prezenţa publicului este gratuită la toate spectacolele din festival.

Formaţiile participante

Trupele participante la Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” 2018 sunt: Ansamblul de Cântece şi Dansuri „Bača” din Polič (Cehia), Ansamblul Naţional de Dansuri Tradiţionale „Souvenir” din Moscova (Rusia), Ansamblul Artistic „Vatra horelor” din Slobozia Mare (raionul Cahul, Republica Moldova), Grupul Folcloric „Vidovo” din Šentvid pri Stični (Slovenia), Grupul Folcloric „Pol’ana” al Universităţii Tehnice din Zvolen (Slovacia), Ansamblul „Hajduki” din Oświęcim (Auschwitz, Polonia), Ansamblul „Veselin Maslesa” din Banja Luka (Bosnia şi Herţegovina), Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei” din Focşani, Ansamblul Folcloric „Hora” din Ungheni (Mureş) şi, bineînţeles, Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” din Galaţi.

Articolul precedentFotbaliştii de la Oţelul Galaţi au câştigat meciul amical cu Sportul Chiscani
Articolul următorA început a doua sesiune de admitere la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi