Bărbatul reținut de Poliție, pentru 24 de ore, pentru conducere fără permis, sub influența substanțelor interzise și cu un autovehicul radiat din circulație de 7 ani, a fost pus în libertate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, sub control judiciar pentru 60 zile.

Procurorii au considerat că individul nu prezintă pericol public, deși este cercetat și în alte trei dosare penale pentru infracțiuni din Codul Rutier. În plus, el a refuzat să i preleveze probe pentru stabilirea nivelului de droguri în sânge, după ce drugtesterul Poliției Rutiere a arătat că acesta consumase cannabis.

Știrea inițială:

La data de 18 martie a.c., în jurul orei 09.15, polițiștii Secției 1 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Smârdan, din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Galați.

Întrucât autoturismul nu avea montate plăcuțele de înmatriculare, au fost efectuate verificări în bazele de date, constatând că acesta figurează radiat din circulație, din data de 12 septembrie 2014, pe teritoriul statului italian, plăcuțele fiind reținute de polițiști, din cursul lunii februarie a.c..

Totodată, s-a stabilit că bărbatul aflat la volan nu posedă permis de conducere, el declarând că ar fi obținut dreptul de a conduce vehicule, în Ungaria, însă documentul respectiv i-ar fi fost reținut, în cursul anului 2018, deoarece era deteriorat.

Persoana în cauză a fost testată atât pentru consum de alcool, cât și pentru consum de substanțe psihoactive, aparatul drugtest indicând un rezultat pozitiv la cannabis. La spital, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui vehicul neînmatriculat și refuzul prelevării de mostre biologice.

Întrucât bărbatul este cercetat în alte trei dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, după audieri, a fost reținut 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentReglare de conturi între ”căutătorii de fier vechi”
Articolul următorDe luni intră în vigoare Hotărârea CJSU de schimbare a scenariilor pentru şcolile din 21 de localităţi gălăţene