Faleza gălăţeană a Dunării a fost reconfigurată „ca-n Dubai” de patru tineri din oraş, în cadrul unui concurs de soluţii urbanistice iniţiat de municipalitate.

Cei patru tineri – Radu Alexandru Mocanu, Mihai Roşcăneanu, Dragoş Năstase şi Marius Marcu – au fost premiaţi de Primărie cu 25.000 de lei pentru spectaculoasa lor realizare. Proiectele tuturor participanților pentru „Faleza Dunării” și „Valea Țiglinei” au fost expuse public în holul Universității „Dunărea de Jos”. Lucrările vor putea fi văzute de gălăţeni în holul central al Universităţii timp de două săptămâni.

„Proiectul care va lua premiul I pare, aşa, dus spre Dubai”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, înainte de festivitatea de decernare a premiilor. „N-avem palmieri! Folosim vegetaţia pe care o găsim în Galaţi”, a replicat unl dintre tinerii câştigători. Spectaculosul proiect ale celor patru tineri gălăţeni a avut la bază lucrările lor de diplomă, toţi fiind licenţiaţi la propriu în Faleza Dunării.

Premianţii

La concursul care a vizat Faleza Dunării, Premiul I i-a revenit lui Radu Alexandru Mocanu, Premiul al II-lea – societății Aria Concept Architecure, iar Premiul al III-lea – firmei Tera Design Studio. La proiectele pentru Valea Țiglinei, premiile au fost obţine, în ordine, de: Tera Design Studio, Aria Concept Architecure şi Emilia Pascariu. Premiile pentru fiecare concurs în parte au fost în valoare de: 25.000 de lei – locul 1, 15.000 de lei – locul 2, 5.000 de lei – locul 3.

Primăria Galați a lansat în luna iulie concursurile de idei urbanistice pentru reamenajarea și refuncționalizarea obiectivelor Valea Țiglinei și Faleza Dunării. Juriul a fost format din reprezentanți ai Primăriei, Registrului Urbaniștilor din România, Universității „Ion Mincu” București, Universității „Dunărea de Jos”, mediului de afaceri și societății civile. Proiectele câștigătoare vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare și investiții pentru cele două zone.

Cu o lungime de aproximativ 2,5 kilometri, Faleza Dunării este unică în sud-estul Europei, fiind în acelaşi timp emblematică pentru municipiul Galați. Loc de întâlnire, de promenadă și de petrecere a timpului liber, Faleza nu a suferit intervenții decisive de-a lungul timpului.

Articolul precedentA fost prins un hoţ care fura bani din locuinţele unor bătrâni
Articolul următorPrins cu numere false la o maşină radiată din Germania