Echipa de hochei a României, cu trei gălăţeni în lot, a reuşit o promovare istorică

Echipa naţională de hochei pe gheaţă a României, cu trei jucători de la CSM „Dunărea” Galaţi în lot, a reuşit, sâmbătă, o promovare istorică.

România a câştigat Divizia I B a Campionatului Mondial, deşi a început turneul, desfăşurat în Estonia, cu ultima şansă. În urma acestui succes, „triclolorii” au promovat în Divizia I A, eşalonul al doilea al hocheiului mondial, după 24 de ani de absenţă de la acest nivel.

Pe parcursul competiţiei, România a învins, pe rând: Estonia cu 4-3 (după şuturi de penalitate), Japonia cu 3-2, Polonia cu 3-2 (după prelungiri), Ucraina cu 5-1 şi Olanda cu 3-1. Trebuie menţionat faptul că fiecare victorie obţinută la Tallinn constituie o performanţă în sine. România nu învinsese nicioadată Ucraina la Mondiale (4-39, golaveraj total în ultimele şase dispute), în faţa Poloniei câştigasem ultima oară în 1963 (1-23, în ultimele trei meciuri directe), iar contra Olandei nu mai câştigasem de 34 de ani!

Din lotul pregătit de slovacul Julius Penzes şi gălăţeanul Marius Trandafir au făcut parte şi trei hocheişti de la CSM „Dunărea”: Adrian Irimia şi ucrainenii naturalizaţi Anton Butochnov şi Evgheni Emelianenko. Un alt „dunărean” component de bază al echipei naţionale a României, Vitali Kiricenko, a fost accidentat, astfel că nu a putut face deplasarea. Cu două goluri şi trei pase gol, Butochnov a fost unul dintre remarcaţii acestei ediţii a competiţiei.

 

Articolul precedentCopil de patru ani rănit după ce a traversat o stradă fără să se asigure
Articolul următorÎn judeţul Galaţi au fost tăiaţi ilegal arbori în valoare de 9 milioane de lei