Echipa de baschet masculin Phoenix Galaţi va juca în a treia grupă valorică, din cauza unor datorii pe care le are către federaţia de specialitate. Din punct de vedere sportiv, gruparea gălăţeană, care a încheiat sezonul trecut pe locul 8, ar fi putut face parte din Grupa valorică A.

Federația Română de Baschet a stabilit programul după care se va disputa noua ediție a Ligii Naționale. În sezonul ce va debuta în luna septembrie, formatul campionatului s-a schimbat, iar Phoenix a fost repartizată în Grupa valorică C, ultima din punct de vedere sportiv.

Alături de Phoenix, în GVC (grupa valorică C) vor mai evolua echipele: Rapid București, ACS Târgu Jiu, CN „Aurel Vlaicu” Arad, CSM Miercurea Ciuc, Universitatea Cluj-Napoca, Agronomia București, CSM Sighetul Marmației, CSM Focșani și CSM Târgu Mureș.

În Grupa A vor juca formaţiile: CSM CSU Oradea, CSM Steaua Bucureşti, „U” Banca Transilvania Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, BCM „U” FC Argeş Piteşti, BC SCM Timişoara, SCMU Craiova, Dinamo Ştiinţa Bucureşti.

Noul sistem competiţional

După disputarea jocurilor din sezonul regulat, echipele clasate pe locurile 1-6 în Grupa A vor juca în Grupa Roșie. Locurile 7-8 din A, locurile 1-3 din B şi locul 1 din C vor forma Grupa Galbenă. Echipa clasată pe locul 4 în B şi cele de pe locurile 2-6 în C vor juca în Grupa Albastră, iar celelalte grupări din C, de la locul 7 în jos, vor juca în Grupa Verde. La finalul acestei a doua faze, echipele din Grupa Roșie şi primele două clasate din Grupa Galbenă se vor califica în play-off.

Meciurile din Grupa valorică C vor începe pe 6 octombrie, când Phoenix va juca pe terenul celor de la CSM Târgu Mureș. Partea a doua din sezonul regulat, returul, va debuta pe 4 decembrie, iar faza a doua este programată la începutul anului viitor.

Articolul precedentUn bărbat lovit de două mașini pe Drumul de Centură a murit la spital
Articolul următorCopiii talentați ai Galațiului, pe scena emisiunii Next Star