Echipa de baschet CSM Phoenix CSU, la o singură victorie de Grupa Galbenă

Echipa de baschet masculin CSM Phoenix CSU se află la o singură victorie de Grupa Galbenă, după succesul obţinut în deplasare, în faţa formaţiei „U” Cluj-Napoca.

Partida din etapa a XVII-a, penultima, a Grupei C a Ligii Naţionale a fost la discreţia oaspeţilor, care s-au impus cu scorul de 105-51 (36-9, 20-8, 27-17, 22-17). Pentru gălăţeni au punctat toţi cei nouă jucători folosiţi: Djordjevici 21, Perovici 20, Miller 15, Stan 13, Dukity 10, Vlad 9, Voinescu 9, Corpodean 6 şi Grecu 2.

În clasament, CSM Phoenix CSU conduce grupa, cu 33 de puncte, la egalitate cu CSM Tg. Mureş, în faţa căreia are avantajul meciurilor directe. Sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor, echipa gălățeană va juca cu ACS Târgu Jiu, ocupanta locul 4.

În urma victoriei de la Cluj, a 16-a consecutivă, echipa gălăţeană mai are nevoie de un singur succes pentru calificarea în Grupa Galbenă. Această fază a campionatului, practic un turneu al locurilor 7-12, va reuni echipele clasate pe locurile 7-8 în Grupa A, formaţiile de pe locurile 1-3 din Grupa B şi câştigătoarea Grupei C.

În eventualitatea unei victorii sâmbătă, gălăţenii vor avea ca adversare echipele Steaua, Dinamo, CSO Voluntari, CSM Mediaș și Athletic Constanța. Aceste şase grupări se vor duela, în faza a doua a Ligii Naţionale, pentru ultimele două locuri în play-off.

Articolul precedentO gălățeancă, printre cei mai buni studenți ai anului în Europa
Articolul următorÎşi conducea maşina deşi avea permisul anulat pentru o altă abatere