O gălățeancă este printre cei mai buni studenți ai anului în Europa, după ce a fost recompensată de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS). 

Licenţiată şi deţinătoarea unui master în Chimie şi a titlului de doctor în microbiologie şi biologie moleculară, Cristina Gherghişan-Filip, din Galaţi, care în prezent studiază Medicina la University of East Anglia (UEA), Norwich din Regatul Unit al Marii Britanii, a fost desemnată “Studentul anului în Europa Universitar”, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Premiilor pentru Excelenţă Academică în Străinătate.

Evenimentul, organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), a avut loc în seara zilei de marţi seara, 8 ianuarie, 2019, în Aula Universităţii Politehnica din Bucureşti, şi a fost transmis în direct pe Facebook.

Pentru al doilea an la rând, câştigătoarea premiului cel mai bun student al anului, la categoria „Europa Universitar”, este o gălăţeancă. Cristina Gherghişan-Filip, este  absolventă a Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.  Anul trecut, acesta i-a revenit verişoarei sale,  Claudia-Gabriela Mitrofan, care i-a fost și colegă la liceu.
Amândouă au ales varianta de a studia în Marea Britanie, cu bursă de studiu completă. Potrivit prezentării făcute de LSRS, în 2012, Cristina are licenţa şi masterul în Chimie, iar în 2017 a primit titlul de doctor în Microbiologie şi biologie moleculară, iar în acest moment este studentă la Medicină. Dorinţa ei este să-şi folosească abilităţile şi cunoştinţele dobândite de cercetător pentru a îmbunătăţi resursele medicale din România.

Articolul precedentTrei pietoni, un copil şi doi adulţi, au ajuns pe patul de spital
Articolul următorEchipa de baschet CSM Phoenix CSU, la o singură victorie de Grupa Galbenă