Direcția de Sănătate Publică Galați anunță că este gata să le achite cheltuielile de judecată celor care au fost amendați în perioada stării de urgență pentru că nu au completat formularul digital de intrare în România şi au sentințe judecătorești definitive de anulare a amenzilor.

Demersul Direcției de Sănătate vine după ce instanța de judecată a admis mai multe contestații formulate împotriva proceselor-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor privind implementarea formularului digital de intrare în România. Persoanele care au acționat în instanță DSP Galați după ce au fost amendați în pandemie, iar judecătorii au anulat amenzile și au obligat instituția la plata cheltuielilor de judecată, acolo unde acestea au fost solicitate.

„Vă adresăm rugămintea de a ne comunica cu responsabilitate și celeritate, de îndată, la adresa de corespondență din Galați, str. Brăilei nr. 177, sau la adresa de e-mail [email protected] pentru a executa de bunăvoie obligația stabilită în sarcina Direcției de Sănătate Publică a Județului Galați, respectiv, cheltuielile de judecată acordate prin sentințe civile pronunțate de către instanțele de judecată competente, rămase definitive, următoarele înscrisuri: cererea de plată a cheltuielilor de judecată acordate, formulată de dumneavoastră, adresată instituției noastre, copia sentinței civile aferente pronunțată de către instanța de judecată competentă, rămasă definitivă, investită cu mențiunea expresă a instanței (fie după soluționarea apelului, fie după expirarea termenului de apel, în 30 de zile de la comunicare), extras de cont bancar având ca titular petentul, în care să fie clar menționat CNP-ul și contul IBAN”, se arată într-un comunicat emis de DSP Galați și adresat persoanelor care au câștigat în instanță anularea amenzilor.

După primirea documentației menționate, DSP Galați va achita de bunăvoie petentului, în termenul legal, suma stabilită de către instanța de judecată cu titlu de cheltuieli de judecată, în contul bancar indicat.

Gălățenii care au câștigat în instanță anularea amenzilor aplicate în virtutea unor dispoziții declarate neconstituționale vor trebui să meargă la Fisc pentru a-și recupera banii plătiți, conform procedurilor clasice. Odată câștigată contestația în instanță, petentul trebuie să meargă la organul fiscal unde a achitat amenda și să prezinte hotărârea judecătorească de anulare a procesului verbal de contravenție, definitivă și ștampilată de instanța de judecată, însoțită de o cerere pentru a primi banii care i se cuvin din plata amenzii.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentFonduri europene de 1,48 miliarde de euro pentru județele din Regiunea Sud-Est
Articolul următorGălățean reținut și cercetat de polițiștii de la investigații criminale din cadrul IPJ Sibiu într-un dosar care vizează mai multe infracțiuni de înșelăciune